1001 hitelZöldOkos Kupa


A ZöldOkos Kupa egy többfordulós verseny általános iskolai felső tagozatos diákok részére.

A verseny 6 fordulós: 4 online fordulóból, regionális döntőkből és egy országos döntőből áll; izgalmas kérdéssorai a fenntarthatóság különböző témaköreit érintik.

A verseny az Emberi Erőforrások Minisztériuma mint projektgazda (EMMI) megbízásából a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében kerül meghirdetésre a 2017/2018. tanévi Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódóan, fő támogatója a Köztársasági Elnöki Hivatal.

A versenyfeladatok az Eszterházy Károly Egyetem - Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szakmai támogatásával készültek, szakértő pedagógusok állították össze az életkori tudásszint figyelembevételével a következő témakörökben: környezetbarát háztartás, tudatos vásárlás, energiatakarékosság, természetvédelem.

A versenyre itt lehet regisztrálni: www.fenntarthatosagi.temahet.hu/kupa, a kérdéssorok 2018. február 28-ig a www.zoldokoskupa.hu weboldalon bármikor kitölthetőek. A feladatsorok megnyitását követően a diákoknak egy-egy 60 perces időablak áll rendelkezésre, hogy megoldják a feladatsort.

Az 1. forduló megjelenésének időpontja 2018. január 17. További részletek a ZöldOkos Kupa honlapján: https://www.zoldokoskupa.hu/, a Fenntarthatósági Témahét honlapján: www.fenntarthatosagi.temahet.hu, valamint www.facebook.com/fenntarthatosagi.temahet/ facebook oldalon találhatók.

A BankVelem-Pénziránytű Program keretében, a Pénz7-hez kapcsolódó kísérőeseményként elindult a BankVelem PénzOkos Kupa.  Az 1. online forduló már elérhető a https://www.penzokoskupa.hu/ felületen. Az általánosiskolások országos pénzügyi tudáspróbáján a diákok nemcsak tudást, de értékesajándékokat is nyerhetnek. A versenyre 3 fős csapatok jelentkezhetnek a Pénz7 során megszervezett 5. online fordulóig bármikor, és minden forduló kitöltéséért levásárolható OkosPontokat kaphatnak a PontSzámlájukra. A verseny 5 online fordulóból, egy regionális és egy országos döntőből áll. Az 5. online fordulót a Pénz7 során bonyolítják le, amelynek témája a Pénz7 legfontosabb üzenete (hitel) lesz. Ezen a fordulón külön ajándékokat sorsolnak ki a kitöltő diákok között, amelynek köszönhetően 5 diák ellátogathat majd a Készpénzlogisztikai Központba.

A tudásversenyen résztvevő nyertes csapatok iskolái is értékes díjazásban részesülnek. A döntőre 2018. május 4-én kerül sor Budapesten. Nevezés és további információk a www.penzokoskupa.hu honlapon találhatók.Média száma
2
Megtekintés
15771 / 86
Dátum
2018-01-20
Tartalom azonosító
10548
ED