q 1001 hitel - Próbálkoznak a bankok! Válasz ügyfelünknek...

1001 hitelPróbálkoznak a bankok! Válasz ügyfelünknek...


 Kedves Ildikó!

 

Az SMS és az ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁS jogellenes és egyben gusztustalan eljárás a bank részéről. Nekik a törvény szerint előírt formában kell ápr. végéig írásban megküldeni az elszámolást és a forintosítást. Ez ellen az összegszerűség tekintetében van egy 30 napos jogorvoslati határidő, amelynek eredménytelen elteltével, vagy a Békéltető Testület határozatával válik jogerőssé az elszámolás. Ezt követően lehetne és kellene végrehajtania a banknak ténylegesen a különféle beszámításokat, és a forintosított összegre vonatkozó feltételek meghatározását. Ha véletlenül ugyanis az összegszerűségi fellebbezés eredményre vezetne, akkor ismét átszámolnak mindent és átírják a feltételeket? Senki és semmi nem hatalmazta fel a bankokat arra, hogy előzetesen hajtsanak végre egy olyan elszámolást, amivel szemben még van jogorvoslatnak helye, és ami így véglegesnek nem tekinthető! Ez törvénybe ütközik, egyben etikátlan, tisztességtelen, olyan, mint minden ezt megelőző banki eljárás. Semmiféle személyes találkozás nem szükséges az elszámolás kifogásolásához, és ennek elbírálására már köze nincs a banknak. Ezeket a tényeket és gondolatokat akár a bankkal is közölheti, és interneten, vagy egyébként közhírré is tetetheti, mert más bankok is ezt a jogtalan eljárást követik!

Ha végtörlesztéssel akarja lezárni a hitelét, akkor tudomásul kell vennie az elszámolás során kialakított banki tartozást, és ezt kell megfizetnie, hogy megszabaduljon ettől az átkos kölcsöntől.

A további perlés az elszámolás jogerőre emelkedése után, tehát a felfüggesztés után folytatható szűk jogi lehetőségekkel, és célja a teljes érvénytelenség lehet, amit ha jogerősen megállapítanak, úgy tőke + jegybanki alapkamatot kell visszafizetni, ami felülírhatja ezt a mostani elszámolást és forintosítást. A döntés az Ön kezében van.

 

Tisztelettel: dr. Z. G. s.k.


Üzenet küldése
Telefonszám megmutatása

Média száma
1
Megtekintés
3400 / 86
Dátum
2015-03-13
Tartalom azonosító
10217
ED